Evenementen

Alle seminars en workshops kunt u ook als in-company trainingen boeken met een minimum van 4 deelnemers.
Aanmelding via Contact

 

 

8 november 2017
Mönchengladbach

Duits-Nederlandse handelsdag

De Duits-Nederlandse Handelsdag is het ideale platform voor Duitse en Nederlandse ondernemers voor het vinden van nieuwe business kansen en partners. De Handelsdag vindt plaats op 8 november 2017 in het Borussia-Park te Mönchengladbach. De B2B Matchmaking is één van de activiteiten van de Duits Nederlandse Handelsdag. Andere activiteiten zijn een conferentieprogramma met workshops over Duits – Nederlandse samenwerking en een informatiemarkt.

optImagine en het D-NL-Business House zijn op deze informatieve dag aanwezig en verheugen zich op uw komst!

 

20 juni 2017
Papenburg, Alte Meyer-Werft

D-NL-handelsdag

We zijn er ook! Kom even langs bij het D-NL- Business House of maak meteen een afspraak: +4917643110897

De 3e Duits-Nederlandse Handelsdag in Papenburg is het ideale platform voor Duitse en Nederlandse ondernemers voor het vinden van nieuwe business kansen en -partners. De Handelsdag vindt plaats op 20 juni 2017 in de vertrouwde locatie “Alte Werft” te Papenburg. De B2B Matchmaking is één van de activiteiten van deze Duits Nederlandse Handelsdag. Andere activiteiten zijn een conferentieprogramma met twee keer twee workshops over Duits – Nederlandse Arbeidsmarkt en hoe je de Marketing en Pitching oppakt in Duitsland en Nederland. Een informatiemarkt met meerdere deelnemers completeert het programma.

 

09 november, Borussiapark Mönchengladbach

review D-NL-handelsdag 2016

„Hollanders hebben geen band met Duitsland, Nederlanders wel“

Interview

met Herbert Heidkamp, Notaris

19 september 2017
13:00 tot 17:00 uur, Hengelo

Workshop “Ondernemen in Duitsland”: Hetzelfde spel met andere regels

Duitsland en Nederland zijn buurlanden. Maar het zaken doen verloopt in Duitsland toch heel anders. Wie het spel wil winnen moet de spelregels kennen en slim toepassen. Zo is dat ook bij het zakendoen.

 

In onze workshop maakt u kennis met de spelregels voor ondernemen in Duitsland en leert u deze slim toe te passen. We besteden aandacht aan marketing- en communicatiemodellen en de denk- en verwachtingspatronen van de Duitse ondernemer. Maar vooral laten we Duits en Nederlands voorbeeldmateriaal uit uw eigen branche zien. Zo zult u zien dat het niet handig is uw website of bedrijfsfolder simpelweg te laten vertalen, maar dat het soms nodig is uw informatie aan de verwachtingspatronen van de Duitse ondernemer aan te passen, een Duitse bril op te zetten als het ware. Soms is het al voldoende de klemtoon op andere dingen te leggen, bepaalde dingen te concretiseren of informatie toe te voegen.

 

In discussie met andere deelnemers werkt u dan die informatie uit die uw bedrijf bijzonder en voor de Duitse markt interessant maakt. Deze kunt u dan opnemen in uw schriftelijke bedrijfsinformatie, folders, website, enz.

Na deze workshop bent u voldoende toegerust om het spel slim te spelen!

 

De workshopleiding ligt in handen van Heike Hartmann (marketing) en Marita Tholey (communicatie). De voertaal is Nederlands.

Kosten: 295,-€ (ex BTW), bij aanmelding t/m 31 augustus 250,-€

Inhouse-Seminar

Seminar „Succesvolle internationalisering“

Hoe identificeert u de markten die voor uw onderneming veelbelovend zijn? Wat zijn de belangrijkste factoren die uw product of uw dienstverlening tot een succes maken? Met welke strategie gaat de marktentree lukken, en wat is daarvoor het juiste moment?

 

Voor het beantwoorden van al deze vragen krijgt u in het seminar tips, zodat u uw internationaliseringsstrategie zelf kunt plannen.

Inhouse-Seminar

Workshopreeks “Marketingstrategie“

Wat zijn de sterke en de zwakke kanten van uw onderneming? Hoe kunt u deze inzetten om uw kansen op de markt te benutten en de risico’s te vermijden?

 

In drie workshops werken we gemeenschappelijk een marketingstrategie op maat voor uw onderneming uit!